Cijena 999,99 dolara
5

Samsung predstavio novi 13 i 15-inčni Notebook 7

Klix.ba
Kompanija Samsung je predstavila dva nova laptopa nazvana Notebook 7 koji neodoljivo podsjećaju na Appleov MacBook Pro.

Notebook 7 je dostupan kao 13 i 15-inčni model, koristi operativni sistem Window 10, a dizajn je gotovo identičan MacBooku Pro, od ivica, širokog trackpada pa do tankih ivica oko ekrana. Čak je i font na tipkama veoma sličan Appleovom, a prisutna su i udubljenja zbog kojih je podizanje ekrana laptopa lakše. Također, wallpaper je jako sičan.

Model od 13 inča je posebno blizak MacBooku Pro s naglaskom na tastaturu i centralno postavljeni trackpad. Veći 15-inčni model razbija iluziju numpadom na tastaturi, kao i lijevo pozicionirani trackpad.

Notebook 7
Notebook 7

Notebook 7 za razliku od MacBooka Pro ima mnogo korisnih portova uključujući dva USB 3.0 porta, USB-C port, HDMI i microSD slot tako da neki dodaci nisu potrebni ukoliko želite povezati eksterni monitor, spojiti druge uređaje i slično, ali se ne može povezati putem Etherneta.

Osnovna cijena iznosi 999,99 dolara. Oba modela standardno dolaze sa osmom generacijom Intel Core procesora, 8 GB RAM-a, ekranom rezolucije 1080p i senzorom za otisak prsta. Veći model se može dobiti sa Nvidia GeForce MX250 grafičkom karticom, a podržava i instalaciju dodatnog SSD-a.

Notebook 7 Force
Notebook 7 Force

Samsung ima još jedan novi laptop, a to je 15-inčni Notebook 7 Force. Košta 1.499 dolara, posjeduje Nvidia GeForce GTX 1650 grafičku karticu, 16 GB RAM-a i Ethernet port te dva slota za širenje memorije. Pogodan je za uređivanje videa i igranje igara, ali ima malu bateriju od 43Wh.