Dodatne mogućnosti
10

Samsung predstavio Galaxy S20 Tactical Edition za vojsku

D. B.
Kompanija Samsung je predstavila još jednu verziju svog novog flagship smartphonea, a to je Galaxy S20 Tactical Edition.

Iz Samsunga poručuju da je S20 Tactical Edition dizajniran za nešto drugačiju bazu kupaca u odnosu na prethodno predstavljenje modele S20, S20 Plus i S20 Ultra.

Međutim, S20 Tactical Edition je u suštini standardni S20 s nekim dodatnim softverskim mogućnostima i sigurnosnim opcijama, a smješten je u zaštitno kućište Juggernaut. Ima iste specifikacije, 6,2-inčni OLED ekran, Snapdragon 865 procesor, 12 GB RAM-a, 128 GB interne memorije, 5G podršku i tri stražnje kamere.

Ipak, iz Samsunga tvrde da Tactical Edition "zadovoljava unikatne potrebe vojske" tako što nudi dodatne softverske mogućnosti među kojima je night-vision mod koji gasi ekran tako da vojnik neće biti zaslijepljen kada nosi night-vision naučale, a tu je i ipcija otključavanja mobitela kada je u landscape modu. Tu je i dramatično nazvani stealth mode koji onemogućava LTE mrežu i gasi sve ostale vidove komunikacije, a čini se kako se radi o jednoj vrsti airplane moda (avionski mod).

Ono što ističu iz Samsunga je korisnost DeX-a zahvaljujući kojem se S20 Tactical Edition može koristiti za pisanje izvještaja, planiranje treninga i misija u vozilu i u bazi.

Samsung se oslanja na svoj Knox sigurnosni sistem koji posjeduje sistem dvostruke enkripcije nazvan DualDAR, a koji zadovoljava različite standardne američke vlade koji se odnose na sigurnost podataka. No, on nije drastično drugačiji od onog na standardnom modelu S20.

Kao što se moglo i očekivati, S20 Tactical Edition neće biti u slobodnoj prodaji, nego će biti dostupan određenim IT partnerima u trećem kvartalu godine, piše The Verge.