{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Samsung predstavio frižider s touchscreenom i OS Android

9.1.2013. u 14:10
149
18
Samsung predstavio frižider s touchscreenom i OS Android
149
Samsung predstavio frižider s touchscreenom i OS Android
Kompanija Samsung je predstavila novi "pametni" frižider koji ima LCD ekran osjetljiv na dodir i pordžava mnoge aplikacije uključujući i Evernote namijenjenu za bilješke i podsjetnike.
Frižider Samsung T9000 sa 4 vrata je predstavljen na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu. Njegova zapremina iznosi 906 litara, ima i LCD ekran osjetljiv na dodir i operativni sistem Android.

Softver omogućava korištenje različitih aplikacija poput onih za podatke o vremeneu, kalendar, kao i aplikaciju Evernote za bilješke i posdsjetnike. Korisnik može podijeliti fotografije, snimke i recepte sa porodicom i prijateljima.

Aplikacija Evernote sa bilješkama se može sinhronizovati sa ostalim uređajima, uključujući i kompjutere sa operativnim sistemom Windows, Mac i Chromebook, kao i uređaje koji koriste operativne sisteme Android, iOS i Windows Phone.


Ekran može prikazivati fotografije i snimke, ali ne podržava sve aplikacije iz Google play Storea.

Zapremina frižidera zapravo iznosi nešto više od 722 litra, dok zamrzivač ima zapreminu nešto veću od 173 litra.

Frižider ima i Samsungov trostruki rashladni sistem koji održava optimalnu vlažnost u odjeljcima za hranu pomoću dva kompresora, tri isparivača i niz senzora. Sistem duže čuva hranu svježom.

Samsung je saopćio da će frižider T9000 koštati 4.000 dolara te da će na proljeće biti plasiran na odabrana tržišta.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: