Tokom CES-a
50

Samsung odabranoj publici predstavio savitljivi smartphone

Klix.ba
Osim Galaxyja S9 i Galaxy Notea 9, na tržištu se nestrpljivo očekuje još jedan flagship, a to je savitljivi smartphone Galaxy X.

Iako nije poznato kada će se tačno pojaviti u prodaji, poznato je da on zaista postoji te da je predstavljen odabranoj publici na Consumer Electronics Showu 10. januara.

Anonimni izvor je za Korea Herald otkrio da je Samsung Display razvio 7,3-inčni savitljivi ekran te da će proizvodnja početi ove godine. Samsung je otkrio i kada će se on pojaviti na tržištu, ali je ta informacija za javnost i dalje tajna. Drugi izvor je kazao da je savitljivi smartphone gotovo spreman.

Ovaj uređaj bi mogao biti ponuđen u dvije verzije, jedna bi se trebala početi proizvoditi u novembru ove godine, a druga s naprednijom tehnologijom nešto kasnije.

Dosad je Samsung na CES-u javno saopćio da je teško govoriti o dolasku ovakvog smartphonea jer je "prerano". Pošle godine je u septembru šef Samsunga DJ Koh privukao pažnju kada je rekao da bi mogao stići u decembru 2018. ili početkom 2019. godine.

Fleksibilni OLED ekran bi trebao biti završen do marta, a proizvodnja bi počela u septembru, tako da bi se finalna verzija pojavila u novembru. Postoji nekoliko poteškoća pri proizvodnji, a prioritet je da se ne stvaraju nabori i da se lako savija.