Tehnologija
3

Samsung nezadovoljan rezultatima testa savijanja Galaxyja S6 Edge

Klix.ba
Kompanija Samsung se oglasila povodom testa koji je izvela kompanija SquareTrade, a radi se o testu savijanja izvršenom na Galaxyju S6 Edge.

Test je pokazao da se Galaxy S6 Edge savija pod istom težinom kao i Appleov iPhone 6 Plus, a to je 50 kg. Ovaj test je pokazao da se savijanje ne odnosi samo na Apple nakon što se velika prašina digla u takozvanom BendGate skandalu.

Samsung je osporio test i tvrdi da je ponudio neprirodni scenarij, kao i da se nije fokusirao na čvrstoću stražnjeg dijela Galaxyja S6 Edge.

"U videu su prikazani specifični uslovi, 50 kg, što se rijetko događa u normalnim okolnosima. Normalna sila koja se stvara u stražnjem džepu iznosi 30 kg. Naši interni testovi su pokazali da se Samsung Galaxy S6 i S6 Edge ne savijaju ni pod 32 kg", saopćeno je iz Samsunga.

Kompanija je objavila snimak vlastitog testa i pozvala kompaniju SquareTrade da ponovi svoj test.

Potpredsjednica kompanije SquareTrade je rekla da se svi testovi izvode na nepristrasan način.

"Isti test smo primijenili na svim uređajima, a on je pokazao da se iPhone 6 Plus i Galaxy S6 Edge savijaju u identičnim uslovima, kao i sa Galaxy S6 Edge puca. Pod opterećenjem manjim od 50 kg se nisu savili niti pukli Samsung S6 Edge, Apple iPhone 6 Plus, kao ni HTC One M9", izjavila je potpredsjednica.