Stižu naredne godine
2

Samsung na YouTubeu najavio novu Galaxy A seriju mobitela

D. B.
Kompanija Samsung je putem videoservisa YouTube najavila novu Galaxy A seriju mobitela.

Novi smartphone smo videli zahvaljujući zvaničnom video teaseru objavljenom na YouTube kanalu Samsung Vietnam. Teaser otkriva izgled smartphonea te datum 12. decembar kada će vjerovatno biti zvanično predstavljen.

Novi Galaxy A mobiteli će imati drugačije brendiranje u odnosu na prethodnu generaciju, počevši od Galaxyja A11 pa sve do Galaxyja A91. Još uvijek ne nejasno koje od ovih uređaja prikazuje video dužine 55 sekundi objavljen na YouTubeu.

Video je više teaser nego prava reklama, jer prikazuje evoluciju kamere na Samsungovim smartphoneima srednjeg ranga. Međutim, na samom kraju videa se vidi prednja strana novog uređaja i veoma tanke ivice koje će vjerovatno biti nešto deblje u slučaju pravog uređaja. Ekran ima rupicu za selfie kameru pozicioniranu gore i centralno.

Video kratko prikazuje i stražnji modul akmere s velikim sočivima sličnim onima na iPhoneu 11.

Nova Galaxy A serije mobitela će se pojaviti na tržištu 2020. godine te će biti fokusirana na kamere. Najbolji model će imati kameru od čak 108 megapiksela, a model Galaxy A51 će vjerovatno posjedovati makro kameru od 5 megapiksela.