Galaxy Watch Active 2
8

Samsung ima jedan od najkompatibilnijih pametnih satova za Android telefone

M. A.
Iako ne postoji savršen pametni sat, i dalje možete iskoristiti dostupne Android verzije. Oni služe za mnogo jednostavnije praćenje fizičke aktivnosti, pregledavanje obavijesti i za iznimno brzo provjeravanje vremena.

Još jedan zanimljiv trend u posljednjih nekoliko godina je 4G sistem na pametnim satovima što je postao svojevrsni mainstream. Jedan pametni sat može učiniti mnogo više nego što očekujete, čak i ako je vaš telefon kod kuće.

I dalje ćete moći prenositi i slušati muziku, upućivati pozive, pa čak dobijati i obavještenja aplikacija sa svog telefona. Čak je i tekstualno slanje poruka lakše zahvaljujući preciznijoj glasovnoj transkripciji.

Međutim, IT stručnjaci većini ljudi ne preporučuju trošenje dodatnog novca na skupe 4G verzije pametnih satova.

Oni također savjetuju da ne trošite previše iz svog budžeta na pametni sat pošto ga Samsung upravo razvija. Ističu da ima smisla pričekati novu verziju, ali ako još danas tražite pametni sat – tu je jedan koji se izdvaja.

Samsung je ove godine predstavio dva pametna sata, a Samsung Galaxy Watch Active 2, jedan od predstavljenih satova, radi na Samsungovom prilagođenom softveru Tizen te je savršeno kompatibilan s bilo kojim Android telefonom. Međutim, ako nemate Samsung telefon, trebat ćete izdvojite dodatno vrijeme za podešavanje na svom mobitelu.

Active 2 je dobar jer je dovoljno brz i ima nekoliko dobrih mogućnosti za fitness. Baterija traje malo više od jednog dana iako 4G modeli imaju bateriju koja traje i duže.

Jedan od noviteta vezan za ovaj sat jeste da on ima okvir oko ekrana koji je osjetljiv na dodir, piše Verge.

Međutim, jedna od njegovih mana je loš softverski ekosistem i odustanite od korištenja karte za bilo što osim praćenja fizičke aktivnosti (trčanja). S druge strane, IT inženjeri smatraju da su softverski ekosistemi konkurencije još slabiji.