Stiže 25. februara
185

Samsung Galaxy S9 će ipak imati utor za slušalice

Klix.ba
Samsung Galaxy S9 na takozvanom DeX Padu (Foto: Twitter)
Samsung Galaxy S9 na takozvanom DeX Padu (Foto: Twitter)
Novog Samungovog pametnog ljubimca Galaxyja S9 s nestrpljenjem očekuju brojni ljubitelji južnokorejskog giganta. Svakodnevno kruže glasine šta korisnici mogu očekivati od nove generacije Galaxy uređaja koji će, prema novim informacijama, ipak zadržati utor za slušalice.

Samsung, LG i One Plus kompanije ostale su odlučne u svojoj namjeri da zadrže utor za slušalice, iako su mediji pisali suprotno proteklih mjeseci.

Samsung Galaxy S9 će parirati na tržištu iPhoneu X, Huaweiu Mate 10 Pro i drugim rivalima poput Googleovog Pixela 2. Svi ovi modeli imaju utor za slušalice zbog čega su mnogi očekivali da će se Galaxy S9 riješiti dodatnog priključka za jack od slušalica. USB-C slušalice još su ili loše ili skupe, zbog čega su mobiteli s utorima od 3,5 milimetara jako korisni potrošačima koji nemaju povjerenje u Bluetooth.

Pored utora za slušalice, Galaxy S9 na sebi će imati tipku za aktiviranje glasovne asistentice Bixby, koja je smještena ispod tipki za kontrolu jačine zvuka.

Podsjećamo, Samsung Galaxy S9 će biti predstavljen 25. februara u Barceloni, dan prije početka Mobile World Congessa u ovom španskom gradu. Kopletan događaj Samsung će prikazivati uživo putem svoje web stranice.

Dosad je poznato kako će novi Galaxy S9 imati napredniju bateriju, odličan ekran te nekoliko eksperimentalnih promjena. Kako kruže glasine, senzor otiska prsta na modelu S9 će biti odmah ispod kamere, za razliku od njegovog prethodnika kod kojeg je senzor pomjeren malo više u jednu stranu. Novi mobiteli će navodno dobiti i Qualcommov nadolazeći Snapdragon 845 procesor te će biti brži.

Galaxy S9 trebao bi se naći u prodaji od marta ove godine, a cijene mobitela još nisu poznate.