U New York Cityju
77

Samsung Galaxy S4 u prodaji 14. marta

Klix.ba
Kompanija HTC planira otkriti svoj novi telefon ove sedmice, a mnogi ljubitelji Androida nestrpljivo očekuju da u prodaji ugledaju Samsung Galaxy S4 koji mnogi fanovi smatraju rajskim otkrićem.

Prema pisanju medija, Galaxy S4 bi mogao biti otkriven na događaju u New York Cityju 14. marta. Ova informacija došla je od ruskog analitičara i majstora za tračeve Eldara Murtazina, koji je to objavio na Sammobile portalu. To bi značilo da će nasljednik Galaxyja S3 biti predstavljen dan ranije nego što je najavljeno.

CNET je objavio ranije ovog mjeseca kako ne planira otkriti novog Galaxy ljubimca na Svjetskom kongresu mobitela, koji će se održati sljedeće sedmice, jer je očito htio da S4 dobije posebnu medijsku pažnju.

A kada su u pitanju specifikacije Galaxyja S4 Sammobile spekuliše kako su to Exynos 5 Octa (8-Core) CPU, Mali-T678 (8-Core) GPU, 4.99-inčni SuperAMOLED ekran, 2GB RAM-a, stražnja kamera od 13 megapiksela, prednja kamera od dva megapiksela i 4.2.2 Jelly Bean verzija androida.

Ali to nije sve. Postoji još jedna spekulacija, a to je da bi nakon GS4 bila predstavljena i Mini verzija ovog mobitela. Ovaj događaj očekuje nas u maju.