Tehnologija
20

Samsung Galaxy S3 će biti predstavljen 3. maja

Klix.ba
Kompanija Samsung će, prema posljednjim izvještajima, svoj novi mobitel iz porodice Galaxy predstaviti na događaju zakazanom za 3. maj. Spekuliše se da bi to mogao biti dugoočekivani model S3.

Tehnološki gigant je počeo slati pozivnice za događaj u Londonu, a na pozivnicama piše "Dođite i upoznajte novi Galaxy". Iako model S3 nije spomenut u pozivnicama, svi vjeruju kako se ipak radi o njemu. Samsung navodno želi skratiti period između početka prodaje u Evropi i SAD-u.

U slučaju modela S2, taj period je iznosio punih šest mjeseci. Samsung želi pobijediti Blackberry koji svoju Svjetsku konferenciju održava u isto vrijeme.

Što se tiče modela S3, ništa konkretno nije otkriveno, no, to nije spriječilo spekulacije o potencijalnim specifikacijama ovog uređaja.

Glasine kažu da će imati veći ekran, između 4,6 i 4,8 inča, Super AMOLED ekran i operativni sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Samsung vjerovatno želi početi prodavati svoj uređaj ubrzo nakon predstavljanja, kako bi stekao prednost u odnosu na iPhone 5, koji Apple također uskoro namjerava predstaviti. Appleov uređaj bi se mogao pojaviti u prodavnicama najranije u junu.