Stiže 2020. godine
418

Samsung Galaxy S11 će imati kameru od 108 megapiksela i 5X telefoto zoom

Dž. L.
Foto: OnLeaks
Foto: OnLeaks
Već odavno kruže glasine o specifikacijama novog Samsung Galaxyja S11 koji stiže 2020. godine, a prema najnovijim informacijama mobitel će imati kameru od 108 megapiksela i telefoto 5X zoom leću, piše Bloomberg.

Galaxy S11 također će imati i time-of-fligt senzor (ToF) kameru, poput ovogodišnjeg Galaxyja Note 10 Plus. ToF senzor emitira određenu količinu svjetlosti na površinu udaljenih objekata i određuje koliko vremena treba da se svjetlo vrati od objekta nazad. Na taj način može odrediti različite udaljenosti različitih objekata u odnosu na ToF kameru.

Samsung navodno planira kameru od 108 megapiksela i optički zoom od 5X koristiti i na svom novom sklopivom telefonu koji bi mogao biti predstavljen u februaru 2020. godine.

Ipak, Samsungov 108-megapikselni senzor koristit će i drugi proizvođači. Xiaomijev futuristički Mi Mix Alpha upotrijebit će isti senzor na svojoj kameri, a već je dostupan na Mi Note 10.

Međutim, južnokorejski tehno gigant uveliko se kladi na svoju tehnologiju stavljajući je na sami vrh. Megapikseli nisu sve, naravno, ali zvuči kao da će se kamera kod Galaxy S11 barem u mnogome razlikovati od one kod svog prethodnika.

Podsjećamo, pored Galaxyja S11, Samsung uskoro donosi i model Galaxy S11e koji bi trebao imati nešto veći ekran.