Nasljednik Notea 7
4

Samsung Galaxy Note 8 stiže u augustu?

Klix.ba
Prema najnovijim izvještajima, kompanija Samsung će u augustu predstaviti Galaxy Note 8.

Nakon problematičnog Galaxyja Note 7, mnogi se pitaju kada će se pojaviti njegov nasljednik. Samsung je već najavio da će se to dogoditi u drugoj polovini godine, a sada su se pojavile i nezvanične informacije da će se to biti u augustu.

Samsung će navodno predstaviti Note 8 i preduhitriti rivala Apple, od kojeg se očekuje da svoj iPhone 8 predstavi u septembru.

Mediji pišu da se Note 8 trenutno testira s Androidom 7.1.1 (Nougat) umjesto sa beta verzijom nadolazećeg Androida O. I to je jedan od pokazatelja da bi Samsungov smartphone zaista mogao na tržište stići prije dolaska novog OS-a.

Predstavljanje u augustu ne bi bilo ništa novo za Note porodicu, jer je prošlogodišnji Note 7 predstavljen 2. augusta, a prodaja je počela 19. augusta.

U Samsungu imaju velika očekivanja od novog uređaja, posebno zbog činjenica da je Galaxy S8 predstavljen u martu doživio veliki uspjeh. Očekuje se i da će Note 8 biti sličan Galaxyju S8, ali da će imati 6,4-inčni ekran s tankim ivicama i poboljšanu kameru. Uz njega će biti predstavljena i poboljšana S-Pen olovka.