|

Samoubistvo nakon poruka na MySpaceu

Samoubistvo nakon poruka na MySpaceu
0
S
Sarajevo-x.com
4.12.2007. u 10:15
0
komentara
0

dijeljenja
Samoubistvo nakon poruka na MySpaceu
Tužilaštvo u St. Louisu saopćilo je u ponedjeljak da protiv osoba koje su slale okrutne poruke putem Interneta 13-godišnjoj djevojčici koja je potom izvršila samoubistvo, neće biti podignute optužbe što znači da niko neće odgovarati za smrt maloljetne djevojčice.
Glavni tužitelj Jack Banas kazao je da iako shvata bijes javnosti i porodice trinaestogodišnje Megan Meier, on nema dovoljno osnova kako bi podigao optužnicu protiv bilo koga i kako bi neko odgovarao za smrt djevojčice, izvijestio je AP.

"Nadali smo se da će se provesti neka istraga i da će se neko optužiti, ali moram priznati da me ne iznenađuje ovakav ishod cijele priče“, kazala je Tina Meier, majka djevojčice koja je izvršila samoubistvo.

Djevojčica se objesila 16. oktobra 2006. godine, nekoliko minuta pošto je putem stranice za društveno uvezivanje MySpace primila prijeteće poruke. Umrla je narednog dana od posljedica vješanja. Roditelji su kasnije spoznali da dječak s kojim je njihova Megan komunicirala putem MySpacea zapravo uopće ne postoji.

Policijski izvještaji su pokazali da je žena iz susjedstva zajedno sa svojom 18-godišnjim uposlenicom iz zabave fabricirala account i pozvala Megan na razgovor pretvarajući se da je dečko po imenu Josh koji je zainteresovan za Megan. No nakon nekog vremena komuniciranja, "Josh“ je počeo zlostavljati i psihički maltretirati Megan.

Posljednja poruka koju je Megan primila od Josha i poslije koje je izvršila samoubistvo glasila je: "Svijet bi bio mnogo bolji da tebe nema“.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.