Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Metak Fazlije leti brze :)
Ja kao laik, smatram da se ovim avionom nece moci koristiti niti u vojne svrhe, osim samo da od njega naprave raketu, jer je prebrz, te pri tim brzinama moze ici samo ravno ili praviti ogromne zaokrete pri mijenjanju smijera. Isto tako, po mom laickom misljenju, smaram da mu motor trosi enormno mnogo gorive, te bi za manevriranje moralo smanjit brzinu, a svi znamo da se na mijenjanju brzine najvise goriva trosi (elementarni automobilizam i novcanik racunica). Tako da ja smatram da ovom rojektu treba jos najmanje 30god uz neograniceno finansiranje, a uz ograniceno i sve neplanirane troskove, jos najmanje 50. Ivi ja samo kao laik, vjerovatno grijesim, pa eto, nemojte se vrijedjat ili ljutit na moje misljenje.
ih da mu jos plin ugrade, bio bi bolji od golfa dvice
Kako gdje će se potrošiti toliko oružje ? Eno ti sad je u Siriji proces preobrazbe u zemlju radikalnog islama. Za koju godinu biće Sirija odličan regrutni centar za islamske ekstremiste. Već oproban recept u Afganistanu. Kad se pojavi opasnost stagnacije zapadne vojne industrije, ti sebi napraviš novi posao. Svak se za radna mjesta i profit snalazi kako zna i umije.
čovjek se zapita da l\' ovi amerikanci išta razvijaju a da nije za vojne svrhe. Demokrate :D.
Uživao sam čitajući Vaše komentare. Napokon normalna ekipa... P.S. Slažem se sa komentatorima koji smatraju da NASA/PENTAGON imaju mnogo više nego što demonstriraju..Ali ako malo razmislimo..previše je ovog oružja, gdje će ga upotrebljavati...???
@senadu i @jah smrdi iz usta.
MA NIJE TO NISTA KAKAV IRAN PRAVI,HAHAHAHAHAHAHAHA......
...e moj SCOOBY , prvi macici se u vodu bacaju . Nego da mi nastavimo o Zlaji , Dodi, Tihi, Radonu, Covi, .... vako je dosadno ......
Ovo je prvi clanak koji sam procitao a da nema lokalno nacionalistickih komentara i zbog toga sam jako sretan. Samo naprijed.
E, scramjet Supersonic Ramjet. NJegova prednost je da moze raditi na velikim brzinama, a falinka mu je da ne moze raditi na malim brzinama ispod dva maha. Zato ima dvostepeni motor (procitaj). Drugo, upravljanje vektorima nije nista novo. Koristi se u vazduhoplovstvu od ranih tridesetih proslog stoljeca. Problem nije u brzini, vec u ubrzanju na tijelo pilota, ako je covjek unutra, pri ikakvom skretanju. Ludilo.
@obim \"Pa, nesto kontam i za to gorivo - opet je to prevelik G da bi oni mogli da ga prevazidju sa super-gorivima.\" NASA je to bolan... Oni mogu sve,[romijeniti crvenu boju Marsu u snjezno bijelu a da ne mogu srediti takvu sitnicu. Taj avion ce da leti na solarnu energiju,ako to NASA bude tako htjela. I Chuck Norris je njihov covjek.
Eto gdje mi ode penzija.
@ferengi to je otprilike 0,003330333028 warp-ova
Divna vijest za siromašne američke robove bez zdravstvenog osiguranja
Donekle normalna Europa svoje pare ulaze u razvoj nauke u mirnodobne svrhe, kao sto je akcelrator cestica u cernu, dok ameri samo u vojsku i naoruzanje.. morbidno. Nece to daleko dogurati, zivi bili pa vidili, \"pojesti\"ce sami sebe
samo je problem, protiv koga? Kanili se ljudi corava posla, ameri imaju F22 a nemaju protivnika za njega, ide toliko brzo da piloti gube svijest u njemu pri zaokretima i slicnim karafekama. A kad ide kako treba opet se pita protiv koga, i koliko kosta. Upalis, zaverglas, ode deset milja eura, poletis i nemas na koga pucati a otislo sto hiljada eura. Stare prdonje f16 i f15 te f18 jos uvjek rade jer su sasvim dovoljni a ionako ameri samo bombarduju, jer nemaju se skim dogfightati, a nema bombe koja se baca nadzvucno znaci ni za to im ne treba ova kanta.