Tehnologija
0

'Resident Evil 6' morat će izmijeniti cijeli serijal

Sarajevo-x.com
Pred izlazak igre "Resident Evil 5", japanski tvorac videoigara Capcom najavio je da će se u okviru budućeg razvoja igre cijeli serijal morati izmijeniti.

Jun Takeuchi, producent petog nastavka igre koji treba da se pojavi u prodaji od 13. marta, izjavio je za gamerski web portal 1UP da će se sa "peticom" staviti tačka na dosadašnje dijelove serijala.

Peti nastavak igre u kojoj igrači spašavaju svijet pretrpio je mnogo kritika nakon što je prikazan njegov demo koji, kako tvrde mnogi, previše liči na prethodni.

Nekadašnji producent igre Shinji Mikami nedavno je istakao da će "Resident Evil 6" morati unijeti nove ideje i iskustva ako želi "osvježiti stvari".

"Mislim da 'Resident Evil 5' ne treba promjene serijala, ali će 'šestica' morati sve izmijeniti ili neće biti u stanju nastaviti s uspjehom", smatra on.

Dodao je i to da vjerovatno neće igrati "Resident Evil 5" iz straha da ne vidi nešto što nije urađeno kako treba i što bi ga naljutilo.

Igra će za Xbox 360 i PlayStation 3 izaći 13. marta, a u njoj će se pojaviti novi teroristi koji u Africi ljude pretvaraju u životinje. U novom nastavku igrači upravljaju Chrisom Redfieldom, kojem pomaže agentica Sheva Alomar. Prvi put ova igra se pojavila na tržištu 1996. kada je privukla veliki broj igrača širom svijeta.