"Cure" prvi detalji
5

Renderi Samsungovog Galaxyja S23 otkrili značajnu promjenu dizajna

D. B.
Nezvanični renderi nadolazećeg Samsungovog flagship smartphonea otkrili su jednu značajnu promjenu dizajna u odnosu na ovogodišnje modele Galaxy S22 i S22 Plus.

Mobiteli na renderima nemaju poznati ispupčeni modul kamere, nego tri istaknuta sočiva kamere. Dizajn je sličan ovogodišnjem modelu Galaxy S22 Ultra no ima jednu kameru manje.

Inače, specifikacije Galaxyja S23 i S23 Plus bit će slične onim koje imaju ovogodišnji modeli. S23 će koristiti 6,1-inčni ekran, a S23 Plus veći 6,6-inčni ekran. Oba uređaja će imati tri stražnje kamere, no njihove specifikacije zasad nisu poznate.

I dok će Galaxy S23 i S23 Plus vjerovatno biti tek manji korak naprijed u odnosu na aktuelne modele, to se ipak ne može reći za Galaxy S23 Ultra koji će imati kameru mnogo veće rezolucije u odnosu na S22 Ultra. Riječ je o novom Samsungovom senzoru od 200 MP, koji bi trebao praviti detaljnije fotografije u odnosu na senzor od 108 MP.

Zasad nema informacija o datumu dolaska novih uređaja i njihovim cijenama, no Samsung obično predstavlja flagshipe početkom godine. Serija S22 je predstavljena u februaru, a serija S21 u januaru. To znači da je ostalo još nekoliko mjeseci čekanja na Galaxy S23 pa bi se u međuvremenu moglo pojaviti još detalja.