Red Bull Player One: Veliko League of Legends finale u Banjoj Luci

Red Bull Player One: Veliko League of Legends finale u Banjoj Luci
26
D. B.
31.10.2019. u 15:22
4
komentara
26

dijeljenja
Banja Luka u subotu 2. novembra od 14 sati u Domu omladine postaje centar balkanske eSport scene. Po prvi put će se veliko bh. finale Red Bull Player One u planetarno popularnoj igri League of Legends (LoL) održati u BiH. Pobjednik iz Banje Luke dobija kartu za veliko svjetsko finale koje se održava u Brazilu.
Mjesec dana su trajali okršaji na online LoL mapama, gdje je svoje vještine odmjerilo više od 150 gejmera. Na kraju, osam najboljih amaterskih igrača stiže na veliko finale u grad na Vrbasu.

Po tri takmičara iz Banje Luke i Sarajeva, te dvojica iz Tuzle, ukrstiće miševe i tastature u borbi za titulu šampiona i jedinstvenu nagradu – put u brazilsku metropolu Sao Paolo na svjetsko finale, sa svim pokrivenim troškovima.Najveće eSport dešavanje ove godine u BiH neće, međutim, ponuditi samo vrhunske LoL partije i atmosferu najvećih turnira u video-igrama. Posjetioci će moći da posjete i Kooking zonu, kutak Doma omladine koji će ponuditi zabavu gejmerima svih uzrasta, ali i priliku da i sami pokažu svoje umijeće na različitim gejming mašinama i sa sobom odnesu poklone. Ulaz na sve ove sadržaje biće potpuno besplatan.

Red Bull Player One je globalno LoL takmičenje u kojem ove godine učestvuje čak 28 država. Među njima se, uz podršku Kuvo TV tima i zvaničnog monitor partnera AOC, prvi put našla i BiH. Ovaj događaj će tako biti veoma značajan iskorak za razvoj domaće gejming i eSport scene, koja je na svjetskom nivou već uveliko dostigla vrijednost i popularnost filmske, muzičke, ali i sportske industrije.Sve informacije o Red Bull Player One BiH dostupne su na web stranici te zvaničnom turnirskom Discord kanalu i Facebook eventu.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...