Videoigre su slaba strana
5

Recenzija Xbox Series X konzole: Da li je zaista značajna razlika u grafici i brzini

N. V.
Bolje performanse, manje ekskluziva
Bolje performanse, manje ekskluziva
Neki su se već uspjeli dočepati nove Microsoftove Xbox Series X konzole, stoga CNN donosi recenziju.

Microsoft je ove godine najavio dvije konzole -vrhunsku Xbox Series X verziju i onu jeftiniju i manje moćnu Xbox Series S. Ekskluzivne franšize su polje na kom Playstation obično dominira, prema prezentaciji koja je napravljena ranije reklo bi se da je i ovaj put isti slučaj, no Microsoft uvijek donese sjajne i bolje performanse.

Nakon sedam dana korištenja Shannon Liao donosi svoje utiske. Microsoft se hvalio snagom, brzinom i grafikom nove konzole, Shannon kaže da se Xbox Series X odista brže pokreće nego Xbox One, a da je otvaranje igrica čak i dvostruko brže. Dobra stvar je i to što na ovoj konzoli imate mogućnost brzog prebacivanja s jedne igre na drugu pokrenutu igru, a igre ostaju pokrenute i nakon gašenja konzole.

Kada je u pitanju grafika, nema "masivnog porasta" performanski kako je najavljeno, nego bi se reklo da je u pitanju tek nešto bolja grafika od one na Xbox One koja je izašla prije nekoliko godina. Vizuelni elementi pokazuju više detalja i boje su živopisnije u igrama koje su optimizirane, no da bi doživjeli punu grafiku moraćemo čekati narednih nekoliko godina na optimizaciju svih igara.

Na dan pokretanja Xbox neće imati svoju najznačajniju ekskluzivu "Halo Infinite" nego će ona doći tek u 2021. godini. To bi mnoge moglo odvratiti od kupovine konzole s obzirom na to da Playstation 5 donosi veliki broj ekskluziva.

Ono što je definitivno prednost Xboxa je Game Pass koji vam omogućava pretplatu od 9,99 dolara i mnoštvo bepslatnih videoigara.

Nove Xbox konzole Series X i Series S izlaze na tržište 10. novembra, što je za dva dana.