Nova tehnologija
4

Razer predstavio dva bežična Basilisk miša za gamere

D. B.
Kompanija Razer je predstavila dva nova Basilisk miša koji su namijenjeni gamerima.

Razer je dobro poznat u gaming svijetu te već ima bogatu ponudu miševa, tastatura i headsetova privlačnih gamerima. Međutim, sada ima nešto novo u ponudi a to su dva gaming miša u liniji Basilisk. Radi se o miševima Razer Basilisk X HyperSeed i Basilisk Ultimate koji su bežični i sadrže novu tehnologiju.

Razerova HyperSpeed tehnologija je stigla na tržište uz Razer Viper Ultimate gaming miš, nešto prije su gore navedeni miševi predstavljeni. Ova tehnologija obećava 25 posto veću brzinu u odnosu na bilo koju drugu bežičnu gaming tehnologiju s latencijom klika manjom od 195 nanosekundi u poređenju s 270 nanosekundi što je trenutno najbolje u industriji.

Ova tehnologija je stabilnija i pouzdanija od prethodnih bežičnih veza, a razlog za to je što miš skenira interferenciju na svim dostupnim kanalima svake milisekunde kako bi promijenio kanal i izbjegao kašnjenje i "sjeckanje".

Miš Basilisk Ultimate je namijenjen onima koji traže vrhunske performansa i profesionalni nivo miša, preciznost i izdržljivost. Sadrži i Focus+ 20.000 DPI optički senzor s preciznošću od 99,6 posto te optičku dugmad.

Korisnik može prilagoditi svaki aspekt muša uključujući funkcije svih 11 dugmadi, DPI osjetljivost, RGB osvjetljenje i drugo.

Basilisk Ultimate košta 169,99 dolara te dolazi s Razer Mouse Dockom koji služi za povezivanje i punjenje miša.

Basilisk X HyperSpeed umjesto Focus+ senzora ima 5G 16.000 DPI optički senzor. Posjeduje mehaničku dugmad i nema neko posebno osvjetljenje. Može se povezati i preko Bluetootha te se time štedi baterija koja inače traje 450 sati, dok u slučaju 2,4GHz bežične konekcije traje 285 sati. Njegova cijena je 59,99 dolara.