Oglašivači ne mare
1

Rast korisnika Snapchata usporava, ali broj oglašivača se povećava

Klix.ba
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Broj korisnika američke kompanije Snapchat ne raste tako brzo kao u početku i dok su se neki zabrinuli, izvještaji pokazuju da raste broj oglašivača u ovoj kompaniji, a to je i najveći pokazatelj uspješnosti i najvažniji izvor prihoda.

Kada se mjeri uspješnost prihoda moraju se razmotriti ključni indikatori koji su zapravo važni na tržištu.

Brendovi/oglašivači nisu fokusirani na brzi razvoj medija već su fokusirani na to da li mediji preko kojih se žele oglašavati imaju dovoljno koncentrisano željeno tržište i prave reklamne formate za njegovo angažovanje.

Povećanje broja korisnika Snapchata ne raste tako brzo kao prije, ali je broj oglašivača uveliko povećan. Prihodi od oglašavanja su porasli za 146 posto tokom posljednjih godina.

Kompanija Snap nastavlja razvijati inovativne funkcije za Snapchat i oglašivače. Snap Map i Snap Publisher su dva najnovija primjera. Ova druga pomaže brendovima da brzo kreiraju vertikalne video snimke, što je ranije bila prepreka.

Ova kompanija je dokazala svoju sposobnost da ostvari dobre poslovne rezultate za brendove, a povećana potrošnja je najbolji dokaz toga.