|

Radnice koje su radile na iPhoneu otrovane hemikalijama

Radnice koje su radile na iPhoneu otrovane hemikalijama
0
S
Sarajevo-x.com
26.10.2010. u 08:35
4
komentara
0

dijeljenja
Radnice koje su radile na iPhoneu otrovane hemikalijama
Radnici koji tvrde da su radili na proizvodnji Appleovih računara i iPhonea u južnoj Kini proveli su nekoliko mjeseci u bolnici nakon što su bili izloženi štetnom utjecaju hemikalija, objavili su australijski mediji, a prenosi AFP.
Novinar "Australian Broadcasting Corporationa" rekao je da je uspio ući u bolnicu Suzhou gdje je razgovarao sa grupom žena koje tvrde da su ostale paralizovane poslije izlaganja n-hexanu.

"Prvi simptomi bili su očigledni. Ruke su mi bile trome, jedva sam hodala i trčala", rekla je jedna od radnica, koja je udahnula hemikaliju korištenu za čišćenje i lijepljenje naljepnica na proizvode.

Izvještaji govore da je žena u bolnici provela više od šest mjeseci nakon što je radila u lošim uslovima u fabrici koja je proizvodila Appleove laptope i iPhone.

TV-kuća ABC nije navela ime male tvornice u kojoj je žena radila, ali su rekli da su došli u posjed dijelova uređaja na kojima su radnice radile.

Kompanija Apple nije potvrdila da nabavlja dijelove iz fabrika u Suzhou, ali su izjavili da imaju stroge zahtjeve sigurnosti za sve radnike.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...