{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radije bez vode nego bez mobilnih aplikacija

27.2.2013. u 23:56
3
5
Radije bez vode nego bez mobilnih aplikacija
3
Radije bez vode nego bez mobilnih aplikacija
Apigee, kompanija za aplikacijski programski interfejs, je objavila rezultate ovogodišnjeg istraživanja među vlasnicima pametnih telefona o korištenju raznih aplikacija. U istraživanju su učestvovali vlasnici pametnih telefona iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Španije.
Čak 82 posto ispitanih je reklo da bez nekih aplikacija na svojim telefonima ne bi mogli izdržati čak ni jedan dan. Blizu 57 posto ispitanih je reklo da ne bi mogli provesti jedan dan bez provjere pristigle pošte putem e-mail aplikacije, 41 posto ne bi moglo bez aplikacije za Facebook, a njih 31 posto bez aplikacije za alarm, prenosi Mashable.

Ono što zabrinjava je činjenica da je čak 85 posto ispitanih reklo da bi radije jedan dan proveli bez vode nego bez mobilnih aplikacija.

Najvećim ovisnicima o mobilnim aplikacijama su se pokazali Španci. Čak 93 posto ispitanih iz ove zemlje je reklo da ne mogu funkcionisati bez aplikacija. Oko 50 posto Amerikanaca je reklo da bez njih mogu provesti tek nekoliko sati. Neki ljudi su rekli i da dnevno koriste više od 50 različitih aplikacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: