ITBox-ov pregled
0

Prvo detaljno predstavljanje Windowsa 7

Sarajevo-x.com
Microsoft se sa novim Windowsom 7 vraća na put stare slave. Ovo je zaključak koji su donijeli većina prisutnih na prvom predstavljanju pred-beta verzije novog operativnog sistema.

Možda će vam se na prvi pogled učiniti da je novi Windows napredna verzija Viste, ali kada ga detaljnije pregledate i isprobate njegove funkcije onda ćete se uvjeriti da su momci iz Microsofta obavili odličan posao.

Ove sedmice u Los Angelesu na PDC-u, Windows 7 je prvi put detaljno predstavljen i upoređen sa aktuelnom Vistom. Novi OS je već u prvoj pred Beta verziji, tzv. Build 6801 osramotio Windows Vista-u. Zahvaljujući odličnim programerima, Windows 7 je na prvom predstavljanju zablistao kao niti jedan prije.

Portal ITBox.ba napravio je pregled prvog predstavljanja novog OS-a koji traži manje od mašine koja ga pokreće, nudi lakše funkcionisanje WiFi mreža, donosi poboljšanja "User Account Control", novu opciju "Create a HomeGroup" i još mnogo toga. Sve ovo su opcije samo prve pred-beta verzije, a šta će donijeti prva prava Beta ostaje da se vidi.

Kompletan pregled noviteta pročitajte ovdje.