Stiže 2023. godine
37

Prvi gameplay trailer igre Redfall prikazuje borbu protiv vampira

D. B.
Kompanija Microsoft je omogućila dublji uvid u igru Redfall objavljivanjem gameplay trailera.

Pucačina "bazirana na vampirima" iz studija Arkane Austin se trebala pojaviti na tržištu ovog ljeta, no odgođena je za prvu polovinu naredne godine. U međuvremenu, otkriveni su pojedini detalji o nadolazećoj igri.

Prvi gameplay trailer počinje s jednim od karaktera, a to je Layla koja istražuje crkvu. U potrkovlju čuje glas te slijede napadi vampira. U međuvremenu se pojavljuje i Jacob, jedan od Laylinih "saradnika" koji joj pomaže.

Priča igre Redfall je smještena na otoku kod obale Massachusettsa, koji je pun vampira i kultista koji žele postati vampiri.

Vampiri su blokirali sunce te uzrokovali povlačenje plime tako da je bijeg s otoka nemoguć.

Trailer kratko prikazuje još dva karaktera, inžinjerku Remi koja ima robota-ubicu kao pratioca te Devindera. Layla ima telekinetičke moći, dok Jacob ima sposobnost "maskiranja". Različite sposobnosti likova se mogu nadograđivati.

Igranje sa što manje "buke" bit će prednost za gamere, a iako je Redfall igra otvorenog svijeta, moći će se igrati s bilo kojim karakterom, odnosno herojem. Igra donosi mnogo istraživanja, a igrači će moći zahvaljujući izviđanju i "tihom" kretanju moći izbjegavati ili ih lakše uništavati.

Vampiri imaju hijerarhiju, a postoje i "gnijezda" koja je potrebno uništiti. Kultisti će u međuvremenu biti spremni poginuti kako bi zaštitili vampire te će pucati čim vide prijetnju.

S druge strane, gamerima će biti na raspolaganju opsežan arsenal oružja za borbu protiv neprijatelja, a neka oružja će imati jedinstvene karakteristike. Uz obične stare puške, gameri će moći koristiti tradicionalnije oružje za uništavanje vampira uključujući bacač kočića i UV zrake.

Redfall stiže na PC, Xbox konzole i Xbox Cloud gaming u prvoj polovini 2023. godine.

Vezani članci