{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prve podmornice za ličnu upotrebu

S
9.2.2007. u 16:03
0
0
Prve podmornice za ličnu upotrebu
0
Prve podmornice za ličnu upotrebu
Prve podmornice za ličnu upotrebu su se pojavile na tržištu, a njihova cijena je 97.000 eura. Danski dizajner minijaturnih podmornica jamči da one daju čovjeku nevjerovatno dobar osjećaj.
Podmornica ima jedno sjedište, dugačka je 2,8 metara. Postoji i varijanta dvosjeda, koja je dugačka 3,3 metra. Kupci mogu naručiti i verziju posebno oslikane podmornice sa detaljima po želji.

Mala podmornica "C-Quester" može zaroniti do 50 metara, a korištenjem električno pogonjenih propelera može postići brzinu od četiri čvora ispod površine vode.

Ispod površine, podmornica se može zadržati dva i pol sata, a u hitnim slučajevima i do 36 sati.

Kabina projektovana za visoke pritiske omogućava pilotu potpuno suhu unutrašnjost, a podmornica je u stanju da sa maksimalne dubine izranja na površinu bez zadržavanja, pri čemu ne postoji problem dekompresije.

Tvorcima podmornice Worx je trebalo tri godine da usavrše svoj proizvod, a nakon svega su izjavili: "Nikada do sada nije bilo moguće da pojedinac istražuje podvodni svijet sa jedno-atmosferskom podmornicom".

Jedina prepreka osobama koje žele postati novi Jacques Cousteaus jeste što će prije sjedanja za upravljač podmornice morati polagati ispit za podvodnu pilotsku dozvolu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: