{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prve podmornice za ličnu upotrebu

S
9.2.2007. u 16:03
0
0
Prve podmornice za ličnu upotrebu
0
Prve podmornice za ličnu upotrebu
Prve podmornice za ličnu upotrebu su se pojavile na tržištu, a njihova cijena je 97.000 eura. Danski dizajner minijaturnih podmornica jamči da one daju čovjeku nevjerovatno dobar osjećaj.
Podmornica ima jedno sjedište, dugačka je 2,8 metara. Postoji i varijanta dvosjeda, koja je dugačka 3,3 metra. Kupci mogu naručiti i verziju posebno oslikane podmornice sa detaljima po želji.

Mala podmornica "C-Quester" može zaroniti do 50 metara, a korištenjem električno pogonjenih propelera može postići brzinu od četiri čvora ispod površine vode.

Ispod površine, podmornica se može zadržati dva i pol sata, a u hitnim slučajevima i do 36 sati.

Kabina projektovana za visoke pritiske omogućava pilotu potpuno suhu unutrašnjost, a podmornica je u stanju da sa maksimalne dubine izranja na površinu bez zadržavanja, pri čemu ne postoji problem dekompresije.

Tvorcima podmornice Worx je trebalo tri godine da usavrše svoj proizvod, a nakon svega su izjavili: "Nikada do sada nije bilo moguće da pojedinac istražuje podvodni svijet sa jedno-atmosferskom podmornicom".

Jedina prepreka osobama koje žele postati novi Jacques Cousteaus jeste što će prije sjedanja za upravljač podmornice morati polagati ispit za podvodnu pilotsku dozvolu.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: