Promjene u građevinskoj industriji
18
Prve 3D printane građevine se očekuju 2014. godine
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je nakon interneta najveći tehnološki break-trough koji će za par godina u potpunosti izmjeniti ljudski život. Preko 3D printera i tehničkih nacrta biće moguće kod kuće isprintati cipele, hlače, servis za ručavanje, doktori će moći isprintati proteze svih vrsta, tkiva, ljudske organe, industrija će ljudsku radnu snagu i industrijske robote zamjeniti gigantskim 3D printerima koji će printati automobile, elektroniku, motore,....., predviđa se da će se i kompletan putnički avion printati. Imate na netu jako mnogo članaka o ovome. I naravno, kao i uvijek svako novo tehnološko otkriće ovih razmjera dolazi nam iz Amerike. Svijet će zbog ovoga uskoro ponovo u konjukturu da uđe.
Svaka čast na ovome !!! Tehnologija, iz dana u dan napreduje !!!
Meni je jasno, ali samo zato sto sam pročitala iz drugih, pristojnih, izvora. Ovi pokusaji od novinara ne znaju prenijeti informaciju. zapravo, ne znaju ni kako info izgleda da bi je prepoznali kada se susretnu s njom :S
ne kontam...sta 3d ??? sta printane???
o cemu vi pricate majke vam?? jel vama (autoru teksta, autoru prevoda, ikom ko ima veze sa clancima na ovom portalu), jel vama jasno o cemu se ovdje govori?? ...koja glupost :))
AL kka će isprintati građevinu na bazi pijeska
Nije lose za pocetak.
http://www.rprelab.mf.untz.ba/Oprema/Oprema.html
Na čemu će ih printati?
A da prina li fasadu bogu ti...