{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Programeri već koriste True Depth kameru iPhonea X za razvoj novih aplikacija

16.11.2017. u 10:51
10
3
Programeri već koriste True Depth kameru iPhonea X za razvoj novih aplikacija
10
Programeri već koriste True Depth kameru iPhonea X za razvoj novih aplikacija
Foto: Elisha Hung
Nakon što je tehno gigant Apple itekako utjecao na tržište pametnih telefona razvojem novog iPhonea, programeri su već počeli koristiti True Depth kameru desete generacije popularnog mobitela za razvoj novih aplikacija koje bi mogle biti veoma popularne u skorijoj budućnosti.
Elisha Hung, mladi umjetnik za vizuelne efekte u tajlandskoj kompaniji Moonshine Animation, nagovijestio je potencijalni utjecaj koji će imati kamera iPhonea X na buduće aplikacije. On je snimio svoje lice kamerom novog iPhonea, a zatim je koristio Xcode i Appleov unaprijeđeni okvir stvarnosti ARKit za preuzimanje podataka i njihovu transformaciju u 3D rendere.
Konačan rezultat koji je Hung dobio bila je plutajuća glava s otvorima za oči i usta koja se poprilično agresivno pokreću u praznom prostoru. Nekima možda ne izgleda kao da je Hung postigao mnogo, ali ovo je rani pogled na budućnost aplikacija za mapiranje lica za koje će sve više programera koristiti Appleov Face ID sistem.

Još jedan programer Brad Dwyer, osnivač kompanije za videoigre pod nazivom Hatchling, napravio je trodimenzionalni ispis svog lica koristeći podatke iz Appleove True Depth kamere. Svoje rezultate objavio je u videu na Twitteru.
True Depth kamera nalazi se na prednjoj strani iPhonea X. Ona podržava portretne fotografije i opciju Portrait Lighting. Kamera također sadrži brojne senzore koji prave matematički model lica vlasnika i potom ga prepoznaju za otključavanje. Na taj način funkcionira Face ID sistem ili senzori za prepoznavanje lica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: