Novosti iz Nintenda
0

Prodaja Wii Konzole prestigla PlayStation

Sarajevo-x.com
Prodaja igraćih konzola Wii na globalnom nivou premašila je cifru od 50 miliona konzola, objavio je u četvrtak šef Nintenda, Satoru Iwata.

Nakon ovog podatka, Nintendo Wii postala je najprodavanija igraća konzola prestigavši tako Sonyjev PlayStation 2. Također, Nintendova ručna DS konzola prodana je u skoro sto miliona komada širom svijeta.

'Ni mi sami nismo očekivali ovoliku popularnost naših konzola. Ali naši potrošači danas više nisu samo djeca, danas igrice igraju zaposlene žene, srednjoškolke, igre se igraju u tramvaju, na ulici, u svaki trenutak slobodnog vremena', dodao je Iwata u razgovoru za BBC.

Satoru Iwata dodao je da za uspjeh nije uspješna samo komapnija Nintendo, nego niz njihovih partnera, novinara i mušterija koji godinama biraju Nintendo kao omiljenog proizvođača igraćih konzola.

Direktor Nintenda dodao je i da mora zahvaliti autorima igara i dizajnerima jer je poznato da 'softver prodaje hardver'.

Na press konferenciji na kojoj su čelnici Nintenda iznijeli rezultate poslovanja predstavljene su i nove igre na Wii konzoli, Rock 'N' Roll Climber, Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a Darklord i Final Fantasy IV: The After Years, te Legends of Zelda: Spirit Tracks za DS konzolu.