Otkrili nekoliko detalja
42

"Procurili" renderi prototipa Appleovog iPhonea 16

D. B.
Renderi nadolazeće Appleove serije iPhone 16 pojavili su se na internetu i otkrili nekoliko detalja.

Na dolazak Appleove iPhone 16 serije ćemo još dugo čekati, a kompanija eksperimentiše s različitim dizajnima. To se zapravo odnosi na dizajn stražnjeg panela, kao i na raspored dugmadi na osnovnom iPhoneu interno poznatom pod imenom "DeLorean". Zasad je poznato da postoje tri predprodukcijska dizajna, odnosno rendera, koji prikazuju moguće nove promjene.

Prvi dizajn je inspirisan onim kod modela iPhone X s vertikalnim kućištem u obliku pilule, koje sadrži dvije kamere.

Prototip iPhonea 16 u žutoj boji ima objedinjeno dugme za podešavanje jačine zvuka umjesto odvojenih dugmadi koja su imali svi modeli iPhonea od 2010. godine. Sva tri uređaja sadrže i kapacitivnu Action Button dugmad iznad dugmadi za kontrolu jačine zvuka, dok crni model posjeduje vizuelno veće dugme.

Preostala dva rendera uređaja u roze i crnoj boji zamjenjuju pomenuti dizajn poznatijim izgledom u kojem su kamere smještene unutar metalnog prstena.

Crni model je dobio i kapacitivno Capture Button dugme postavljeno ispod "power" dugmeta. Prethodne glasine govore da se novo dugme u sjedištu Applea naziva "Project Nova" te nudi povratnu informaciju na dodir dok služi i kao okidač za kameru.

Action Button dugme se očekuje na svim modelima iPhone 16 serije.

Vezani članci