Procurile prve "zvanične" fotografije Galaxyja Note 10

Procurile prve "zvanične" fotografije Galaxyja Note 10
15
D. B.
11.7.2019. u 12:23
20
komentara
15

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Ukoliko pratite novosti o smartphoneima, onda vjerovatno znate da Samsungov novi flagship stiže u augustu, a sada su se pojavile i prve fotografije.
Radi se o Samsungu Galaxy Note 10 sa Stylus olovkom koji će biti predstavljen 7. augusta. Poznato je da će podržavati 5G mrežu, a nakon rendera objavljenih u junu sada su procurile i zvanične fotogafije koje između ostalog otkrivaju da Samsung neće prozivoditi Note 10 samo u crnoj boji, nego i u sjajnoj plavo-ljubičastoj boji koju koristi i Huawei za svoj P30 Pro.

Na stražnoj strani se jasno vide tri kamere, veoma tanke ivice i rupičasti izrez na prednjem dijelu u koji je smještena kamera. Ekran ima zaobljene ivice, što je i očekivano.

Primjetno je da nema vidljivog senzora za otisak prsta, što sugeriše da se on nalazi ispod ekrana. Ovaj smartphone ima i jedno fizičko dugme manje. Zasad nije poznato da li je uklonjeno dugme za uključavanje uređaja ili se Samsung riješio dugmeta za asistenta Bixby, a moguće je i da je dugme za uključivanje i gašenje uređaja promijenilo stranu.

Samsung je vjerovatno odlučio izostaviti 3,5 mm utor za slušalice.

Špekuliše se da postoji i druga, nešto veća Pro verzija novog Notea 10 sa 6,75-inčnim ekranom, dok fotografije u prilogu vjerovatno prikazuju manju 6,3-inčnu verziju. Moguće je i da će Samsung predstaviti zasebnu 5G verziju Notea 10.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...