Tehnologija
1

Procurila fotografija novog HTC-ovog smartphonea

Klix.ba
Kao što je ranije spekulisano, HTC će uskoro obznaniti nasljednika prošlogodišnjeg 5,5-inčnog midrange smartphonea One X9 pod vjerovatnim nazivom One X10. Ono što do sada nismo znali jeste njegov izgled koji je konačno procurio na internet.

Fotografiju je objavio provjereni "dostavljač informacija" Evan Blass, a na njoj se vide određene karakteristike koje se do sada nisu mogle čuti iz navodnih pouzdanih izvora. Ono što je jasno jeste da će tijelo telefona biti u potpunosti metalno ili barem u njegovom stražnjem dijelu. Skener otiska prsta bit će smješten na leđima uređaja, a naprijed će biti postavljene kapacitivne komande. Ono što nedostaje u odnosu na X9 su BooSound stereo zvučnici.

Ono što zabrinjava mnoge entuzijaste jesu specifikacije koje ostaju gotovo identične sa po jednom razlikom u oba smjera – pogoršanje u obliku lošijeg procesora i poboljšanje u obliku skenera otiska prsta i boljih kamera.

X10 bi trebalo da bude opremljen osmojezgrenim MT6755V/C procesorom sa 1.9GHz uz grafički procesor Mali T860. Podsjećamo, X9 je bio opremljen osmojezgrenim procesorom MT6795 SoC od 2.2GHz.

Novi HTC-ov uređaj pratit će kombinacija 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Displej će biti Gull HD 1080 x 1920, prednja kamera imat će 7,9 MP, a stražnja 16,3 MP.

HTC X10 će ugledati svjetlo dana 12. januara ili krajem mjeseca, a moguće je i da će nositi ime E66.

Vezani članci