|

Prijavite se na takmičenje "Nordeus Hakaton" u brzom pravljenju videoigara

Prijavite se na takmičenje "Nordeus Hakaton" u brzom pravljenju videoigara
15
Klix.ba
24.11.2014. u 15:23
12
komentara
15

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Kompanija Nordeus koja je napravila "Top eleven - Be a football manager", najpopularniju online sportsku igru na svijetu, organizuje četvrti po redu "Nordeus Hakaton", takmičenje u brzinskom pravljenju videoigara i ujedno poziva sve zainteresovane timove i pojedince da se prijave.
Ovogodišnje takmičenje se održava 13. decembra, a svi učesnici će imati priliku da naprave igru u roku od 24 sata u prostorijama Nordeusa u Beogradu. Svi oni borit će se i za veoma vrijedne nagrade, uz nagradni fond koji premašuje 10.000 eura.

Dvanaest timova će se takmičiti u pravljenju najbolje videoigre na zadatu temu, koja će biti otkrivena na dan takmičenja, a pobjednici će osvojiti veoma vrijedne nagrade za svoj trud i znanje, među kojima su tableti, mobilni telefoni, igračke konzole, gaming oprema i drugo.

Svi takmičari, odnosno timovi, dobijaju sopstveni prostor, opremu za rad, hranu, piće i sve druge potrepštine kako bi mogli da se što više usredsrijede na pravljenje igara. Kada požele, moći će i da se odmore uz videoigre, bilijar ili stoni nogomet u sobi za relaksaciju. Nakon 24 sata, timovi će predstaviti svoje igre u kratkoj petominutnoj prezentaciji, a na žiriju je da donese odluku o pobjednicima po kategorijama, ali i ukupnom pobjedniku takmičenja.

Iako su za sve pobjednike obezbijeđene vrijedne nagrade, cilj Hakatona je da timovi pokažu znanje, inovacije, ideje i sposobnost da rade pod pritiskom i u realnom poslovnom okruženju. Pored toga, globalni zadatak Hakatona je da pokaže kako i u Srbiji, ali i regionu, postoje jako talentovani programeri i dizajneri koji ne zaostaju za kolegama iz svijeta.

Svi timovi ili pojedinci koji žele da se prijave trebaju da posjete adresu www.nordeushackathon.com gdje također mogu saznati i više detalja o samom takmičenju.

Kategorije koje će biti nagrađene su 1, 2. i 3. mjesto, multimedijalna prezentacija, tehnička kompleksnost i gameplay. Gledaoci će također moći da prate dešavanja putem live streama odnosno živog prenosa na zvaničnom sajtu Hakatona, gdje će biti prenošeno otvaranje, demonstracije igara, proglašenje pobjednika i zatvaranje, ali i neobavezni periodi između.

Na sajtu će se redovno osvježavati i galerija fotografija, a i same igre će biti dostupne za preuzimanje i isprobavanje. Gameri i ostali fanovi će moći da glasaju za svoju omiljenu igru, a tim sa najviše glasova će osvojiti posebnu nagradu!

Prijave za timove su otvorene do 26.11.2014.

Za više informacija o Nordeusu, posjetite www.nordeus.com, a za sve ostale informacije u vezi Hakatona možete posjetiti www.nordeushackathon.com ili pisati na [email protected]
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...