Novosti iz Googlea
0

VIDEO / Pretraživanje u stvarnom vremenu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Internetski gigant Google najavio je novi niz promjena kada je u pitanju nadogradnja pretraživača, a posljednja novost je ta da će uskoro biti omogućeno pretraživanje u 'stvarnom vremenu'. Dakle, uskoro će korisnicima biti omogućeno pregledanje rezultata prema vremenu objavljivanja informacija.

Na ovaj način svi korisnici najbolje internetske tražilice imat će svježe informacije u vezi svega što se dešava na webu.

Pretraživanje u stvarnom vremenu će se najprije koristiti za Twitter, a nešto kasnije počet će saradnja i sa Facebookom, MySpaceom, blogovima te brojnim drugim web stranicama.

Svim korisnicima će biti omogućeno pregledanje real-time rezultata traženog pojma i iako je najavljeno da će ta usluga biti dostupna od narednog ponedjeljka, informacije sa stranica za društveno umrežavanje, Facebook i MySpace, će biti dostupne u stvarnom vremenu tek početkom naredne godine, objavio je AP.

Google je najavio i to da pretraživanje u stvarnom vremenu prvih nekoliko dana neće biti dostupno svim korisnicima jer je neophodno nekoliko dana dana kako bi se uspostavio sistem.

Osim ovoga 'Veliki G' je unaprijedio mobilno surfanje Internetom, odnosno surfanje putem Androida ili iPhonea. Tražilica sada osim engleskog i mandarinskog jezika prepoznaje i japanski, a zahvaljujući Google Gogglesu korisnicima je omogućeno i pretraživanje putem fotografiranja znamenitosti.