Za ljubitelje Formule 1
10

Predstavljeni coveri igre F1 22, u prodaji od 1. jula

D. B.
Kompanije Codemasters i EA su predstavile su covere za novu igru F1 22.

Pored novog stila naziva igre namijenjene ljubiteljima Formule 1, na njenom coveru se nalaze tri nova lica, a to su Charles Leclerc, koji je također EA SPORTS ambasador, Lando Norris i George Russell.

"F1 22 slavi najbolje mlade i talentovane vozače u Formuli 1, a uzbuđeni smo i zbog dublje saradnje s Charlesom Leclercom. S njim ćemo sarađivati tokom sezone kako bismo naše igrače što više približili akciji", izjavio je Lee Mather, kreativni direktor za igru F1 u kompaniji Codemasters.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ni aktuelni šampion Max Verstappen nije izostavljen, jer je on dobio centralno mjesto na coveru za F1 22 Champions Edition, a uz njega su još tri nekadašnja F1 šampiona, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel i Fernando Alonso. Ova četiri vozača imaju ukupno 14 titula i bogato iskustvo.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Igra F1 22 dolazi s novim pravilima koja važe od ove sezone, a uvrštena je i nova staza u Miamiju na koju je fokusiran novi trailer igre.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Igrači će moći uživati u različitim modovima igre, a prvi put je omogućen i crossplay tako da će korisnici PC-a, PlayStationa i Xboxa moći zajedno igrati novu igru.

F1 22 će se naći na tržištu 1. jula.