Tehnologija
0

Predstavljena prva ‘overclocking’ matična ploča u okviru Quantum Force serije

Sarajevo-x.com
Foxconn je zvanično predstavio svoju prvu pravu overclockersku matičnu ploču namijenjenu entuzijastima. Foxconn MARS je prva ploča u okviru nove Quantum Force serije, a bazirana je na posljednjem Intel® P35 Express čipsetu.

MARS matična ploča je namjenski dizajnirana za overclocking, a u proces dizajniranja i testiranja ove matične ploče, pored Foxconnovih inženjera, bili su uključeni i najpoznatiji svjetski overclockeri.

Da se zaista radi o izvrsnom proizvodu, potvrdila je i rana BIOS verzija pomoću koje je ostvarena FSB frekvencija od 575MHz, dok je za očekivati da nove BIOS verzije omoguće i dodatno podizanje frekvencije FSB-a.

Glavni razlog za izvrstan overclocking potencijal leži u činjenici da je nova MARS ploča opremljena sa Gladiator BIOS-om koji je posebno razvijen kako bi korisnicima ponudio detaljne opcije za podešavanje.

Gladiator BIOS, koji će biti oslonac i ostalih matičnih ploča iz Quantum Force serije, nudi mogućnost podešavanja množitelja, napona kao i memorijskih postavki, uz mogućnost izbora overclocking opcija za početnike pomoću kojih svaki vlasnik Foxconn MARS matične ploče može overclockovati svoj processor i memoriju te povećati performanse cjelokupnog sistema.

Foxconn Quantum Force serija će donijeti proizvode visokih performansi koji su namijenjeni entuzijastima i gamerima, uz maksimalnu vrijednost za uloženi novac te fokus na implementaciju mogućnosti koje korisnici traže.

Quantum-Force.net