Tri verzije
4

Predstavljen smartphone OnePlus 6T sa senzorom za otisak prsta integrisanim u ekran

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Kompanija OnePlus je predstavila svoj drugi ovogodišnji smartphone, a to je OnePlus 6T.

Specifikacije uređaja se poklapaju s onim što smo saznali iz ranije objavljenih izještaja i špekulacija, posjeduje 6,41-inčni OLED ekran rezolucije 2.340x1.1080 piksela (402ppi) i formata 19.5:9. Radi se o prvom OnePlus smartphoneu koji dolazi sa senzorom za otisak prsta integrisanim u ekran. Kompanija ovu verziju tehnologije naziva "Screen Unlock" te tvrdi da se radi o najbržoj indentifikaciji ove vrste. U gornjem dijelu ekrana je mali zub, a brada je manja u odnosu na ostale pametne mobitele koji idu u pravcu all-screen dizajna. Napaja ga baterija od 3.700 mAh. što je malo poboljšanje u odnosu na prethodnika. Dobio je procesor Snapdragon 845.

Na stražnjoj strani su kamere od 16 i 20 megapiksela s optičkom stabilizacijom slike te Nightscape modom koji omogućava pravljenje boljih fotografija u uvjetima slabe svjetlost. To je bila slabost prethodnih OnePlus mobitela. Nova mogućnost je razvijena u saradnji s fotografom Kevinom Aboschom. Naprijed je selfie kamera od 16 megapiksela.

Smartphone koristi OxygenOS baziran na Androidu 9 Pie, a bit će dostupan u tri verzije. Model sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije će koštati 549 dolara, za model sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije će biti potrebno izdvojiti 579 dolara, dok će cijena modela s 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije iznositi 629 dolara.