Narudžbe počele
8

Predstavljen smartphone OnePlus 5: Posljednji krik tehnologije za 499 eura

Piše: I. P.
Kineski proizvođač smartphonea OnePlus predstavio je danas svoju petu inačicu jedinog uređaja kojeg prozvode - smartphonea koji obećava savršeni odnos kvalitete, funkcionalnosti i cijene.

Iz kompanije OnePlus tvrde da su na uređaju radili čak tri godine i da je on najsavršeniji smartphone kojeg su do sada kreirali. OnePlus vjeruje kako dobar pametni telefon ne čine njegove specifikacije koje su ove godine na samom rubu onoga što tehnologija nudi.

Peticu pokreće procesor Snapdragon 835 koji je potpomognut sa 6, odnosno 8 GB RAM-a. Interna memorija je osnažena sa 64, odnosno 128 GB, a sve pokreće energija iz baterije od 3.300 mAh.

Kada je u pitanju baterija, OnePlus tvrdi da će uz Dash punjenje vaš telefon za samo 30 minuta biti napunjen količinom energije dovoljnom za dnevno korištenje.

Displej je 5,5-inčni AMOLED rezolucije 1080p. Sa stražnje strane nalazi se dualna kamera sa senzorima od 20 i 16 megapiksela otvora blende f/2.6 i f/1.7.

Što se tiče dizajna, OnePlus tvrdi da je peta verzija njihovog flagshipa najtanja do sada, kao i među najtanjima na tržištu. Mobitel će biti dostupan u dvije boje, tamno sivoj i sivoj.

Također, prenos podataka ovoga puta prati UFS 2.1 koji omogućava i do 50 posto brži transfer nego prethodni model.

Pojedine karakteristike uređaja OnePlu 5 su imitacija boje papira prilikom čitanja teksta, jedinstveno iskustvo OxygenOS-a, jedan od boljih displeja na tržištu i direktna kupovina i podrška kupcima.

OnePlus 5 će koštati 499 eura, narudžba je počela, a prodaja će početi 27. juna.

The Verge je kreirao video o prvim utiscima u kojem su pored pohvala sročene i pojedine kritike: