Tehnologija
0

Predstavljen mobitel LG Prada 3

Sarajevo-x.com
Kompanije LG Electronics i Prada danas su predstavile mobilni telefon LG Prada 3.0 – rezultat partnerstva koje savršeno usklađuje vrhunski stil i napredne performanse u jednom uređaju. Ovaj mobilni telefon je treći model koji nastaje u saradnji dviju kompanija i predstavlja vrhunski dizajnerski poduhvat.

LG PRADA 3.0 smart telefon kombinira Pradin prepoznatljiv stil sa inovativnom tehnologijom kompanije LG, uključujući i jedan od najvećih i najboljih ekrana od 4,3 inča i 800 nita koji trenutno postoje na tržištu.

Uz prepoznatljiv Pradin dizajn, ovaj uređaj posjeduje ekran osjetljiv na dodir i Pradinu Saffiano šaru na pozadini. Uz svaki detalj koji je dizajniran da doprinese minimalističkom stilu, ovaj uređaj posjeduje i LG Floating Mass tehnologiju, optički smanjujući debljinu telefona koji već ima impresivnih 8,5 mm, sa tasterima koji su se savršeno uklopili u jednostavan i šik dizajn.

Ovaj model je jednako efikasan koliko i privlačan. Posjeduje procesor brzine od 1.0 GHz sa dual-core i dual-channel arhitekturom i dupli opseg wi-fi standarda, koji omogućava surfanje velikom brzinom.

LG Prada 3.0 smart telefon posjeduje i specijalno razvijen korisnički interface koji nudi mogućnost odabira glavnog menija i ikonica u crnoj, sivoj i bijeloj boji. Ovaj interface omogućava korisnicima da uživaju u svim prednostima posljednje verzije Androidovog Gingerbread operativnog sistema, uz mogućnost upgradea na Android Ice Cream Sandwich operativni sistem.

Ovaj model koristi 800-nitni NOVA High Brightness ekran dijagonale 4,3 inča, na kojem možete gledati fotografije ili videosadržaje čak i ukoliko su sunčevi zraci direktno usmjereni na njega. Pored ovoga, LG Prada 3.0 smart telefon posjeduje i kameru od 8 mega piksela i memoriju od 8GB.

Uz telefon, korisnici dobivaju i PRADA brendiranu futrolu i bluetooth slušalice.