RIM-ov touchscreen mobitel
0

Predstavljen Blackberry Storm

Sarajevo-x.com
Nakon nekoliko mjeseci nagađanja, u srijedu je konačno zvanično predstavljen prvi Blackberry touchscreen mobitel, Storm.

S obzirom na dimenzije 112 mm x 61 mm x 14mm i težinu od 156 grama, novitet kompanije RIM će tako biti otprilike iste veličine kao i Appleov iPhone, te ga možete bez problema smjestiti u džep.

Prvi mobitel s ekranom osjetljivim na dodir kanadske kompanije Research in Motion namijenjen je poslovnim ljudima, a podržava EV-DO Rev. A, quadband EDGE, 2100 MHz HSPA za Evropu, gdje će biti dostupan putem Vodafonea.

Uređaj posjeduje HTML pretraživač, video i muzički player, 1 GB ugrađene memorije, microSDkarticu kapaciteta 8 GB, 3.5-milimetarski priključak za slušalice, ambijentalno osvjetljenje, te podršku za editovanje Word, Excel i PowerPoint dokumenata.

Naravno, Blackberry Storm pored ekrana osjetljivog na dodir, dijagonale 3,26 inča i rezolucije 480x360 piksela, posjeduje i kameru od 3.2 megapiksela sa blicom i autofokusom, GPS i Bluetooth.

Još uvijek nije poznata cijena novog mobitela, ali otkriveno je da će svi oni kojima je Blackberry Storm privukao pažnju svoj primjerak RIM-ovog touchscreen mobitela moći kupiti već u novembru.