Tehnologija
3

Predstavljamo: GTA 5 za next-gen konzole

Iako je već odavno na tržištu, popularna igra GTA 5 bilježi rekordne brojke prodaje i aktivnih igrača na svojim online servisima starijih platformi, kao što su Playstation 3 i XBOX 360.

Proizvođač Rockstar Games odlučno je krenuo u realizaciju ovog naslova za Next Gen Konzole (PS4 i Xbox1). Tako je najprodavanija igra na svijetu napokon ugledala svjetlo dana u Full HD rezoluciji, što donosi potpuno novi doživljaj igranja.

Kao prvi u regionu, TARGET u svojoj poslovnici u BBI Centru će na zvaničan dan izlaska, 18. novembra, predstaviti Grand Theft Auto 5 za Next Gen konzole.

Iako predstavljena tek kao remastered verzija, novi GTA 5 nam ipak donosi mnogo noviteta. Glavna razlika naspram stare generacije je što će GTA 5 moći da se igra u za sebe neuobičajenom FPS (First Person Shooter) načinu igre dok će kao opciju zadržati i već poznati TPS (Third Person Shooter) način igranja, što u Singleplayer misijama ili u Multiplayer igri.

Evidentne razlike možete pogledati na sljedećem linku:

Isto tako će igru krasiti dosta naprednija grafika kao i već pomenuta viša rezolucija prikaza slike, uz mnoštvo noviteta kao što su bonus misije, specijalni bonus dodaci unutar same igre kao i sami online servis.

Uz to, Rockstar će pružiti svim korisnicima GTA 5 igre sa starih platformi prenos korisničkih računa na nove platforme, gdje će biti sačuvan sav progres kao i zarađen novac unutar igre.

Građani Sarajeva će imati priliku da testiraju GTA 5 u radnji TARGET, na etaži -1 u BBI centru. Također, Target je obezbijedio razne poklone sa GTA motivima (kačketi, majice, magneti, olovke) sa najbrže kupce.

Na prvi dan izlaska (18.11.14), pored same igre, bit će ponuđen i bundle Playstation 4 + 2 gamepada + GTA 5.

Gameshop Target takodjer nagradjuje prve kupce igre malim poklonima sa GTA motivima kao sto su: kačketi, podloge za mis i magneti sa natpisom.