Uskoro predstavljanje
2

Poznati detalji o smartphoneu Motorola Moto G8 Plus

D. B.
Fotografije i detalji o nadolazećem smartphoneu Moto G8 Plus su se pojavili na internetu tako da sada znamo šta možemo očekivati o ovom uređaju.

G8 Plus će imati tri stražnje kamere, Qualcommov Snapdragon 665 procesor i bateriju od 4.000 mAh. Što se tiče kamera, tu je glavna od 48 MP, široka kamera od 16 MP (117 stepeni) te senzor za dubinu od 5 MP uz sistem laserskog autofokusiranja. To je uglavnom ono što smo vidjeli kada se pojavila Motorola One Zoom prošlog mjeseca osim telephoto kamere. Radi se o solidnom poboljšanju u odnosu na prošlogodišnji Moto G7 Plus koji je imao dvije stražnje kamere.

Baterija je još jedna prednost modela G8 Plus u odnosu na prethodnika, jer je G7 Plus imao bateriju od 3.000 mAh, dok ovogodišnji model ima bateriju od 4.000 mAh.

G8 Plus je dobio 6,3-inčni IPS ekran rezolucije 1080p s malim zubom u gornjem dijelu. Postoje dvije verzije, jedna sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije te druga koja ima 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Tu je i 3,5 mm utor za slušalice uz USB-C port koji se koristi za punjenje.

Zvanično predstavljanje smartphonea se očekuje krajem oktobra.