Uz podršku 20-ak igara
1

Poznat datum izlaska PlayStation VR 2 seta

E. M.
Nova generacija virtualne realnosti iz PlayStationa dolazi početkom 2023. godine, saopćeno je iz Sonyja, ali i na zvaničnom Instagram profilu PlayStationa.

PlayStation VR2 set za igranje dolazi s brojnim poboljšanjima, a korisnici koji su zaluđeni ovom tehnologijom i igračkim iskustvom već sada s nestrpljenjem očekuju početak 2023. godine kako bi se domogli ove hardwerske komponente.

Novi VR2 set za glavu dolazi sa rezolucijom od 4000x2040 pixela s osvježenjem slike od 90-12 Hz. Vidno polje je 110 stepeni, a najnovija tehnologija prati i pogled korisnika prilikom ciljanja u igrama, gledanja u okruženju i slično. Kada govorimo o zvuku, 3D tehnologija osigurava realistični prijem zvuka na način da je usklađen pokret glave i zvuka u igrama i drugim sadržajima.

Korisnicima je na raspolaganju novi "točkić" za podešavanje sočiva kako bi njihovim očima bilo ugodnije, a tu je i novi ventilacijski sistem koji poboljšava protok zraka. Nova jedinica ima samo jedan kabl što će olakšati njegovo korištenje.

Kontroleri dolaze sa adaptivnim okidačima i ergonomskim dizajnom, analogom te standardnim dugmićima. VR2 set dolazi sa nekoliko igara, a već sada je poznato da će podržavati Horizon: Call of the Mountain, No Man's Sky, The Walking Dead: Saints & Sinners - Chapter 2: Retribution, Resident Eveil Village...

Tačna cijena uređaja još nije poznata, a trebala bi biti od 600 do 700 dolara.