BH Telecom
0

Potpisan ugovor za novu uslugu "Moja TV"

FENA
Foto: BH Telecom
Foto: BH Telecom
BH Telecom d.d. Sarajevo i Smart Com d.o.o. Ljubljana danas su u Sarajevu potpisali ugovor o uvođenju integrisanog sistema IPTV i IP telefonije (triple play), a ukupna ugovorena fiksna vrijednost ugovora je 2.475.170,40 eura.

Predmet ugovora je projektovanje, isporuka opreme (HW, SW, licence), instalacija i puštanje u rad integrisanog sistema IPTV i IP telefonije (triple play), te podrška za održavanje sistema sa svim SW update-ima u periodu od jedne godine, kao i izvršenje obuke za osoblje BH Telecoma. Rok isporuke ugovorene opreme i izvršenja usluga je 150 dana.

Promovisan je i novi brend za ovu uslugu pod nazivom "moja TV".

Radi se o setu inovativnih servisa namijenjenih kućnoj zabavi koji će nuditi TV programe vrhunske kvalitete (60 TV i 25 radio kanala), uvijek dostupnu videoteku sa oko 500 filmova, programski vodič, snimanje jednog, gledanje drugog programa, "pauziranje" živog programa i igre.

Ovu uslugu će moći koristiti ADSL korisnici, a što se tiče televizijskog aparata bitno je da ima skart ulaz, dok će cijena pretplate biti tržišna, u rangu pretplate kablovskih operatora.

Ugovor su potpisali direktori BH Telecoma i Smart Coma Nedžad Rešidbegović i Filip Remškar.

Rešidbegović je kazao da je ovaj servis samo jedan u nizu projekta koje će BH Telecom realizirati u toku ove godine.

Remškar je izrazio zadovoljstvo što je BH Telecom, najveći ponuđač telekomunikacijskih usluga u BiH, odlučio da uvede napredne usluge, te izabrao Smart Com za realizaciju cjelokupnog sistema i integraciju IP telefonije i IPTV usluga.

Vezani članci