U "trkaćim" bojama
21

Porsche i Microsoft pripremili posebno izdanje konzole Xbox X

D. B.
Porsche proslava svoju 75. godišnjicu, a tim povodom se udružio s kompanijom Microsoft u kreiranju specijalnog i ograničenog izdanja konzole Xbox Series X.

Porsche je u svojoj historiji proizveo neke od najimpresivnijih trkaćih automobila te ih je ukrašavao nekim od najupečatljivijih livreja svih vremena. Upravo njih "slavi" specijalno izdanje konzole Xbox Series X.

"Xbox i njegova baza fanova su usko povezani s Porscheom, automobili visokih performansi dio su naših voljenih igara kao što je Forza Horizon 5. Zbog toga smo uzbuđeni što sarađujemo s poznatim brendom i što smo kreirali specijalno izdanje Xboxa koje proslavlja njihovu godišnjicu. Mi dijelimo istu viziju i cilj da dopremo do globalne publike koja voli automobile i gaming", rekao je Marcus Waltenberg, direktor za globalna partnerstva Xboxa.

Brendovi su zajedno kreirali šest šema boja koje odaju počast za tri livreje, koje su krasile model 917 s Le Mansa (Salzburg i Hippie iz 1970. te Pink Pig iz 1971. godine), kao i Porsche Racing Edition iz 1978 godine koji je krasio model 935/78. plavu, narandžastu i bijelu livreju koju je nosio 911 GT1 iz 1998. godine te konačno boje najnovijeg učesnika s Le Mansa, modela 963.

Sve livreje su nanesene na kućište konzole, ali i na bežični kontroler. Microsoft neće prodavati ograničeno izdanje regularno, nego će biti organizovano izvlačenje. Fanovi Porschea se mogu prijaviti do 8. oktobra.