Simulacija života
1.2k

Popularna igra Sims proslavila 20. rođendan

G. S.
Foto: youtube/Marmelad
Foto: youtube/Marmelad
Igrica Sims je postala bestseler ubrzo poslije izlaska na tržište, a sada slavi 20. rođendan.

The Sims, popularna RPG simulacija života, izašla je 31. januara 2000. godine. EA i Maxis objavili su igru koja se konceptualno razlikovala od drugih, jer nije imala konkretan zadatak i cilj koji bi igrači trebali ispuniti. S druge strane, nudila je beskonačno mnogo različitih stvari koje je moguće učiniti, piše Mirror.

Igrači su mogli natjerati svoje likove simulirati dnevne životne aktivnosti.

Koncept u kojem odgađate obaveze iz stvarnog života kako biste ih obavljali u igrici naišao je na veliku popularnost. Mnogi su se pronašli u ovoj igri koja je vrlo brzo postala bestseler. Prodano je više od 1,77 milona kopija igre, a zarada je iznosila 72,9 milijardi dolara samo u 2000. godini.

EA nije dopustio da igra stagnira. Kako bi održavao svoju bazu obožavatelja, promovirao je nastavak za nastavkom, kao i bezbroj ekspanzija i dodataka koji su obožavatelje zadržavali u igri.

Kako je igrica danas napunila 20 godina, obožavatelji su iskoristili priliku osvrnuti se na igru i prisjetiti se omiljenih uspomena.

"Sims ima 20 godina! Imala sam pet godina te 2000. i znam da smo moja sestra i ja dobile igricu ubrzo nakon što je izašla. Dva desetljeća sam opsjednuta igrom!", napisala je na Twitteru jedna obožavateljica.

Bilo da se radi o novim igračima koji otkrivaju igricu kroz Sims 4 ili o veteranima koji su kroz igru živjeli svoje fantazije još od početka milenija, najveći adut Simsa je taj što je svakome imao nešto za ponuditi.

EA nastavlja ažurirati Sims novim sadržajem, kako bi zadržao igrače. Nedavno ažuriranje u igru je dodalo popularnu internet ikonu bebu Yodu, što je oduševilo obožavatelje Disneyja i Simsa.