|

Polovina populacije u Kini koristi mobilne telefone za pristup internetu

Polovina populacije u Kini koristi mobilne telefone za pristup internetu
0
S
SRNA
3.3.2017. u 13:44
35
komentara
0

dijeljenja
Polovina populacije u Kini koristi mobilne telefone za pristup internetu
Oko 695 miliona Kineza ili polovina stanovništva koristilo je, zaključno sa krajem 2016. godine, mobilne telefone za pristup internetu.
Broj Kineza koji je surfao internetom koristeći svoje telefone povećan je za više od deset odsto godišnje u posljednje tri godine, navedeno je u zvaničnim kineskim podacima.

Tokom protekle godine, broj Kineza koji je koristio mobilne telefone za usluge plaćanja dostigao je 469 miliona, što je porast za 31,2 posto u odnosu na 2015. godinu.

Kineski korisnici interneta dostigli su 731 milion, što čini 53,2 posto ukupnog broja stanovnika. Ta stopa je za 3,1 posto veća od globalne stope, te za 7,6 posto od azijske.

Tokom 2016. godine korisnici interneta u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta koristili su vladine usluge putem interneta češće nego što su posjećivali servisne centre ili pozivali linije za pomoć.

Podaci pokazju da je širenje pokrivenosti internetom pomoglo poboljšanju životnog standarda stanovništva, te podstaklo e-mail trgovinu, prenose portali.

Broj Kineza koji su putem interneta naručivali dostavu hrane dostigao je 209 miliona, zaključno sa decembrom 2016. godine, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu za čak 83,7 posto.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...