Društvene mreže i veze
0

Polovina korisnika na Facebooku traži bivše

Sarajevo-x.com
Novo istraživanje je pokazalo da čak polovina ispitanika putem interneta pokušava pronaći svoje nekadašnje simpatije i ljubavnike.

Istraživanje je pokazalo da jedan od četvoro ljudi koristi neku od online društvenih mreža, poput Facebooka, kako bi potražili svoju ljubav iz djetinjstva ili mladosti.

Pretraživač Ask Jeeves tvrdi da devet procenata njih čak priznaje da putem ovih mreža traže detalje o pojedincu s kojim su imali avanturu za jednu noć.

Trideset i sedam posto ispitanika je priznalo da su željeli saznati nešto novo o svojim bivšim ili "samo vidjeti šta rade ovih dana", javlja The Sun.

Kakogod, svega je četiri posto njih željelo obnoviti romansu.

Dvadeset posto učesnika u ovom istraživanju je navodno ignorisalo molbu upućenu porukom da se "probije led" u komunikaciji s bivšim odabranikom.

Iznenađujuće, četiri posto volontera potražilo je bivše samo kako bi ih informirali o tome koliko su sretni bez njih, dok je tri posto ispitanika na jednoj od mreža tražilo dokaze o tome koliko su njihovi bivši nesretni.

Pored potrage za nekadašnjim ljubavima, istraživanje otkriva i da svoje ime i prezime sve češće ukucavamo u pretraživač. Zapravo, 59 posto ispitanika priznaje da su ukucavali svoje ime u pretraživač, s tim da to češće rade muškarci nego žene, piše The Times of India.