Tehnologija
146

Pokušaj povratka slave: U oktobru izlazi Mafia III, nasljednica revolucionarne igre

Klix.ba
Nasljednica popularne Mafije iz 2002. godine na police dolazi u oktobru 2016., a nakon serije nastavaka sa rednim brojem "2" (njih čak četiri), nova igra koja puno obećava nosit će naziv Mafia III.

Igru su kreirali developeri iz Hangara 13, a Mafia III je njihova prva igra, dok će je distribuirati 2K, kompanija koja stoji iza djela kao što su Borderlands, Civilization, The Darkness, BioShock, NBA 2K i WWE 2K.

Mafia III je poput svojih prethodnica igra otvorenog tipa, ali kreatori tvrde da neće podsjećati na GTA. Naime, tvorci obećavaju da će svaki potez u Mafiji doprinositi napretku u misiji osvajanja carstva kriminala u gradu New Bordeaux koji je napravljen na sliku i priliku New Orleansa.

Radnja je smještena u kasne '60-e godine prošloga vijeka, igrač se nalazi u ulozi Lincolna Claya, a kako piše The Verge izuzetno detaljna igra stvorena je da u potpunosti prati narativ, što se ne može reći za GTA ili Uncharted.

Prvobitna Mafia je u pojedinim parametrima 2002. godine prevazišla GTA iz 2001., pogotovo po realnosti i ozbiljnosti iskustva igranja.

Igra će biti dostupna na PC-u, OS X-u, PlayStationu 4 i Xbox-u One