Tehnologija
0

Pokrenuta nova verzija bh. internet oglasnika Market.ba

Sarajevo-x.com
Skoro godinu dana od pokretanja bh. internet oglasnika <a href="http://www.market.ba">Market.ba</a> danas je pokrenuta i nova verzija. Novi Market.ba pored novog dizajna, reorganizacije, unaprijeđenja sistema dobio je i neke nove funkcije.

Od novih funkcija izdvojili bismo mogućnost otvaranje vlastite specijalizirane internet trgovine. U svojoj trgovini pravna lica moći će objavljivati neograničen broj oglasa, a najnoviji oglasi će se prikazati i na naslovnici Marketa. Trgovinu na Marketu mogu otvoriti samo pravna lica, a ona će im omogućiti veću vidljivost njihove ponude. Trgovina je idealna za agencije za nekretnine, auto-kuće i druge firme koje često objavljuju veliki broj oglasa. Fizička lica i dalje mogu objavljivati besplatne ili izdvojene oglase.

Osim trgovine, Market.ba je dobio novu i poboljšanu pretragu oglasa, bolju i jednostavniju navigaciju i kategorizaciju koja će omogućiti lakše snalaženje.

Market.ba je nastao kao poboljšana verzija "Sarajevo-x oglasa" krajem 2006. godine. Od tada je Market doživio veliki uspjeh i postao najveći bh. internetski oglasnik na kojem je do sada objavljeno preko 50.000 oglasa. Na Marketu se danas svakodnevno objavi oko 250 novih oglasa, a taj broj raste iz dana u dan.

Istraživanja pokazuju da pored standardnih načina oglašavanja, online oglašavanje znatno poboljšava učinkovitost i efikasnost prodaje proizvoda. Snažna marketinška podrška, profesionalan i jednostavan sistem, razvojna sposobnost tima koji je kreirao Market, više su nego dobri razlozi za objavu vašeg oglasa na Marketu.

Cilj Marketa je zadržati vodeću poziciju na bh. tržištu internet oglasnika te zadovoljiti kako oglašivače tako i kupce. Pokretač i vlasnik Marketa je sarajevska firma InterSoft d.o.o., koja je ujedno i vlasnik drugih uspješnih projekata u BiH kao što su internet portal Sarajevo-x.com te blog servis Blogger.ba.

www.market.ba