Velike promjene
9

Pokèmon Go će uskoro biti prilagođen realnim vremenskim prilikama

Klix.ba
Foto: Tech Crunch
Foto: Tech Crunch
Tvorci popularne igre Pokèmon Go najavili su veliki broj promjena koje će omogućiti korisnicima da budu svjesni realnih vremenskih prilika. Uz ostalo se u igrici očekuje veliki broj novih pokemona.

Iz kompanije Niantic je najavljeno da se očekuje puno promjena u igrici, a uz ostalo da će biti prilagođena realnim vremenskim prilikama. Osim toga će tim vremenskim prilikama biti prilagođeni i pokemoni.

Čelnici kompanije Archit Bhargava i Matt Slemon su novi sistem nazvali "dinamično vrijeme", a radit će na principu da, naprimjer, ukoliko u stvarnom okruženju u kojem se korisnik nalazi pada kiša, na igrici će padati kiša i bit će dostupno puno više vodenih pokemona.

"Ako pada snijeg, možda ćete vidjeti Snoruntse kako trče okolo. To će utjecati i na pokemone iz prethodnih generacija - ne samo na nove Gen III stvari", objasnili su čelnici kompanije Niantic.

Također su naglasili da će se mapa promijeniti u skladu sa trenutnim vremenom; odnosno da neće više biti samo nebo plavo i polja zelena.

Pokemoni će, prema najavama, po nepogodnom vremenu praviti više gluposti nego obično.

Naveli su da će biti pet različitih tipova vremena, a da će oni zavisiti od vjetra, snijega, kiše, sunčanog i "magičnog" vremena.